Et skrantende helbred både fysisk og psykisk (stress/udbrændthed/PTSD) satte i 2015 en kæp i hjulet for min karriere i Politiet, hvilket på længere sigt har vist sig, at være det bedste, der kunne ske for mig. Jeg blev langtidssygemeldt, gik til samtaler med flere psykologer og efterfølgende også en psykiater, holdt møder med kommunen og foretog mig ellers det, jeg altid havde gjort i det omfang, jeg nu magtede.

Der gik rigtig lang tid, uden at jeg fik det nævneværdigt bedre, og jeg forstod ikke hvorfor. På et tidspunkt faldt jeg over et citat, der nok bedst kan oversættes som: "Definitionen af sindssyge er at gøre de samme ting om og om igen og forvente et forskelligt resultat hver gang". Der var et eller andet ved dette citat, der tændte en lille gnist i mig, og jeg begyndte at lægge mere mærke til, hvad det egentlig var, jeg foretog mig i hverdagen, og om det nu også var godt for mig.

Jeg begyndte også at foretage nogle ændringer. Fra næsten udelukkende at være "oppe i mit hoved", begyndte jeg at lægge mere mærke til, hvad min krop fortalte mig, den havde behov for. Og det den havde behov for var omsorg. Fra den ene dag til den anden tog jeg et hoveddyk ned i en verden af yoga, meditation, mindfulness, rawfood, breathwork m.v., ting der lå meget langt fra min tidligere opfattelse af det at være til, og langsomt begyndte jeg at få det bedre.

En af de ting jeg også undersøgte var kropsterapi. Jeg bemærkede, at hver gang jeg kom ud fra en behandling, havde jeg en anden og bedre fornemmelse i kroppen, end den jeg lagde mig på briksen med, og i en lang periode var behandlinger hos en kropsterapeut en tilbagevendende aftale i min kalender.

I 2017 blev det endelige punktum så sat for mit job i Politiet. Jeg blev nu givet en oplagt mulighed for at tage mit liv op til revision, ikke kun på den karrieremæssige del, men alle mine værdier og holdninger blev udfordret, gransket, vendt og drejet og en hel del blev ændret undervejs. Et ønske der dog altid har været en drivkraft for mig, er det at kunne hjælpe andre mennesker.

Derfor valgte jeg i januar 2020 at starte på uddannelsen til Kropsterapeut ved Totum - Skolen for Kropsterapi, for derved at lære et meningsfyldt og effektivt håndværk og for at kunne give det videre, der blev givet mig.